A Mega-Logistic Zrt. Magyarország egyik legnagyobb magyar magántulajdonú létesítménygazdálkodási és beruházó vállalkozása. 2016-ban választották a NEXONbér rendszert több mint 1100 fős munkavállalói létszámuk bérszámfejtésére és munkaügyi feladatainak ellátására. Patona Mártával a cég HR-vezetőjével beszélgettünk.

 

  • Milyen elvárásokat támasztottak a bérszámfejtő szoftver kiválasztásánál és mi szólt a NEXON rendszere mellet?

Az elsődleges szempontunk a bérszámfejtő szoftver folyamatos, naprakész törvényi megfelelősége volt, hogy az aktuális jogszabályok figyelembevételével haladjon a bérszámfejtés. Fontos volt a megbízhatóság, probléma esetén a gyors és korrekt segítségnyújtás.

Cégcsoportos működés mellett, jelenleg napi szinten többen használjuk a programot, ugyanazon időben tudunk dolgozni mindannyian, akár minden cégben.

 

  • Tavaly bevezették az elektronikus bérjegyzéket is – miért döntöttek a papír helyett a digitális formánál és milyen volt a fogadtatása?

Az adminisztrációs teendők - a papír alapú nyomtatást, a bérjegyzékek kiosztását – idejét szerettük volna csökkenteni. Egyre több kollégánk használ számítógépet, így sokkal gyorsabban jut el hozzájuk az utalást követően a részletes bérjegyzék. Nem kell attól tartani, hogy esetleg megsemmisül, hisz bármikor a régi bérjegyzékeiket is meg tudják nézni.

 

  • Van-e még olyan terület, ahol tovább szeretnének lépni a digitalizációban?
    Nagy lépés lenne az adminisztráció csökkentése felé, ha minden fizikai munkavállalónk is elérné az elektronikus bérjegyzéket.  

A beosztástervező modult is szívesen használnánk, ami nagyobb biztonságot jelentene ahhoz, hogy a munkavállalói beosztások is gyorsan és a hatályos jogszabályoknak megfelelően készüljenek el.