A NEXON a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft-vel alkotott konzorciummal 519 926 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv pályázaton.

A NEXON Kft. a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft-vel alkotott konzorciummal 519 926 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül kiírt „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása”című pályázaton. A fejlesztés célja humánügyviteli adatokon alapuló üzleti intelligenciarendszer, ráépülő komplex szoftvertermék és szolgáltatásrendszer kifejlesztése.

Közel 520 millió forintos támogatást nyert 2012 októberében a NEXON Kft. a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft-vel alkotott konzorciummal az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül kiírt „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása”című pályázaton. A pályázaton elnyert támogatást a konzorcium a HR szakma kihívásaira választ adó komplex szolgáltatás-informatikai keretrendszer prototípus és humánügyviteli adatokon alapuló üzleti intelligenciarendszer fejlesztésére fordítja.

A humán erőforrás (HR) menedzsment forradalmi átalakuláson megy át. Az új technológiák: a felhő alapú szolgáltatás, a mobil eszközök, a közösségi médiák gyökeresen változtatják meg a HR szakma jelenét és jövőjét. Ezek a változások és igények komoly kihívások elé állítják a HR megoldások fejlesztőit. A humánügyviteli adatokon alapuló üzleti intelligenciarendszerek kialakítása kutatási fejlesztési fázisban tart az egész világon. 

A projekt előkészítése 2012 év elején kezdődött meg és tervezetten 2014 májusában fejeződik be, teljes költsége meghaladja a 680 millió forintot. A 26 hónapra tervezett K+F projekt eredményeire alapozva a NEXON tovább kívánja növelni innovációs előnyét a HR szolgáltatásokban.