Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Mobilitás, fejlődés, gyorsulás – szintet lépett a HR is

Tarts lépést a világgal! Ez volt a NEXON idei konferenciának jelmondata, ennek megfelelően az idén 30 éves vállalat arról adott átfogó, HR-fókuszú képet, hogyan maradhatnak talpon és lehetnek sikeresek napjaink gyorsan és nagymértékben változó körülményei között a cégek – Ocskay Szilárddal, a NEXON alapító tulajdonosával és ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Ez történt 2019-ben a munkaerőpiacon

A 2019-es év kifejezetten mozgalmas volt munkaerőpiaci szempontból. Szinte már fojtogatja a magyar gazdaságot a munkaerőhiány, ennek köszönhetően folyamatosan, és nagy ütemben emelkednek a bérek, és a munkások érdekérvényesítő képességei is.


Jövőre is folytatódhat a SZÉP-kártya diadalmenete

A szabályozás ugyanakkor gyakorlatilag az ideivel megegyező marad, így az adóelőnye miatt kiemelt helyzetben lévő Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) diadalmenete várhatóan jövőre is folytatódni fog.

13 tipp teljesítményértékelő beszélgetésre

A megtartás és a motiválás szempontjából is nagy a tétje ennek a műfajnak. Aki jól csinálja, ott nő az elkötelezettség és javul a teljesítmény, aki rosszul, ott csak a felmondások száma emelkedik. Hogyan hozhatja ki a legtöbbet ebből?


Már 365 ezer forint a magyar átlagkereset

Tavaly októberben a bruttó átlagkereset 365 100 forint volt, 11,6%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. A kereseteket a minimálbér és a garantált bárminimum dinamikus emelése, valamint a munkaerőhiány is felfelé hajtja. A keresetek idén is gyorsan nőhetnek, de az infláció láthatóan egyre inkább visszafogja a reálbérek növekedési ütemét.