Ugrás a tartalomra

11. heti Sajtófigyelés

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

 

Rengeteg változás érinti a munkaviszonyt és a bérezést

A munka világában megint rengeteg változás lépett életbe és ezekről tartottak összefoglalót a bérügyviteli szakma dolgozóinak a NEXON Akadémián.


Hamis állásajánlatokkal támadják az álláskeresők gépeit

Az álláskeresés már önmagában is olyan helyzeteket teremt, amikor sok adatunkat kell kiadni, komplett önéletrajzokat feltölteni - vajon mennyire biztonságosak az álláskereső portálok és a vállalati HR-oldalak, ahol rengeteg személyes adatunkat adjuk meg egy-egy álláspályázat során? Csizmazia-Darab István, az ESET IT biztonsági szakértője segített összegyűjteni, hogy mire érdemes figyelni az álláskeresőknek.


Munkaerőpiaci előrejelző rendszert építene az iparkamara

Parragh László szerint meg kell vitatni a technikusképzés, a szakirányú továbbképzés és az ösztöndíjrendszer lehetőségeit, nyugati mintára pedig munkaerőpiaci előrejelző rendszert kell kiépíteni.


Soha nem hiányzott annyi ember Magyarországról, mint most

Tavaly október és december között 83 400 üres álláshelyet tartott nyilván a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), ami 14%-kal magasabb, mint az előző év azonos időszakában mért adat.


Arckifejezése is lesz a májusban munkába álló első robot fejvadásznak

Májustól áll munkába egy stockholmi fejvadász és munkaerő-kölcsönző cégnél a Tengai nevű robot, hogy segítse a toborzókat a jelöletek interjúztatásában.


Enabling productivity and a positive workforce experience

As three futures converge—future of enterprise, future of workforce, and future of how work gets done—the Future of HR is shifting into place as well.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100