Ugrás a tartalomra

12. heti Sajtófigyelés

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Tovább hízott a magyarok pénztárcája: 320 ezer felett az átlagfizetés

2018. januárban a bruttó és a nettó átlagkereset egyaránt 13,8 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 8, illetve 12 százalékos emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá bizonyos állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak hatással.


Gyökeresen megváltozott a munka világa

Annak ellenére, hogy a munkáltatók sokszor ejtenek szót az optimális munkaidő-egyensúly eléréséről, a tények azt mutatják, hogy a legboldogabb alkalmazottak már maguk mögött hagyták a két szerep szétválasztását, ehelyett ezek összeegyeztetésének megfelelő módjára fókuszálnak - áll az Epson közleményében.


Most, hogy nyakunkon a Facebook legnagyobb adatlopási botránya, nézzen körül a saját fiókjában is

Ijesztő hírek jönnek a Facebook tájáról, minden idők egyik legkomolyabb adatlopási botránya körvonalazódik. Ez jó alkalom arra, hogy ellenőrizze, ön hány alkalmazásnak/cégnek/ajóistentudjakinek adott hozzáférést a személyes adataihoz.


Új szereplők rúgták be munkaerőpiac ajtaját

Súlyos problémákkal kell szembenéznie a feldolgozóipari cégeknek. Tömegesen jelentek meg új, kvalifikálatlan munkavállalók a munkaerőpiacon, akik új problémákat hoztak magukkal: mindennapossá váltak a munkahelyi érdekkonfliktusok, a lopások, az agresszió. A helyzet felkészületlenül érte a vállalatokat, azonnali megoldásra van szükség.


Rosszul sikerült az állásinterjú? Ne csüggedjünk!

Cikksorozatunk eddigi részeiben a sikeres álláskereséshez adtunk tippeket, az önéletrajz összeállításától a motivációs levél megírásán és a bérigény megjelölésén át egészen az állásinterjúra való felkészülésig. Előfordul azonban, hogy minden igyekezetünk ellenére sem hívnak fel minket, vagy ha mégis, rosszul sikerül a személyes bemutatkozás. Mi lehet ennek az oka? Mit tehetünk ilyenkor és min kell változtatnunk ahhoz, hogy a jövőben jobban szerepeljünk? A sorozat hetedik részében ezekre kerestük a válaszokat.​​​​​​​​​​​​​​

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100