Ugrás a tartalomra

16. heti Sajtófigyelés

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Ezért lépnek le a magyarok a munkahelyeikről: nem a pénz az ok

Egy friss kutatás szerint egyáltalán nem a pénz az elsődleges oka a munkaváltásnak. Legtöbben azért mennek más helyre dolgozni, mert aktuális munkahelyükön kevesebbet kapnak, mint amit az állásinterjún ígértek nekik. Nagyon erős váltó ok továbbá az embertelen bánásmód és a kellemes munkakörnyezet hiánya.


Mennyit ér a szombati munkanap?

A magyarok zöme kifejezetten örül a munkanapok átrendezésével járó hosszabb hétvégéknek, minden hatodik ember külföldi utazást is tervez egy vagy akár több ilyen alkalommal is - derül ki a Groupama Biztosító idei felméréséből. A szombati munkanapoknak viszont kevésbé örülünk, és nem is tarjuk eléggé hatékonynak.


Milliárdok vannak még az idén lejáró SZÉP-kártyákon

Több mint 4,3 milliárd forint idén május 31-én lejáró, 2016-ban kapott juttatás van még a Széchenyi Pihenőkártyákon. A fel nem használt pénzek automatikusan visszakerülnek a befizető munkáltatók bankszámláira - írja az MTI.


Tovább nőnek a bérek: 12-13 százalékos emelés jöhet a versenyszférában

Az idén is jelentősen emelkednek a keresetek a vállalati szférában, országos átlagban 12-13 százalékkal nő a munkavállalók havi keresete - írja a Magyar Idők érdekképviseleti forrásokra hivatkozva.


Botnetek, zombigépek, zsarolások - mindennapos fenyegetések

Kiberbiztonsági szempontból nehéz éve volt a világnak: a legújabb Microsoft Security Intelligence Report szerint 2017 februárja és 2018 januárja között főleg a botnetek (vagyis a kártékony programokkal zombivá tett számítógépek és azok hálózatai), a kis költségű támadások, illetve a zsarolóvírusok jelentettek fenyegetést a felhasználókra. A kutatásból az is kiderül, hogy elsősorban az informatikai megoldásokba integrált, intelligens biztonsági technológiák képesek valódi védelmet nyújtani a fenyegetésekkel szemben.


Kevesebbet keresnek azok a nők, akiknek gyerekük van

Az OECD jelentése szerint a háromgyerekes nők 18, a kétgyermekesek 13 százalékkal kevesebbet keresnek, mint a gyermektelenek. Viszont a férfiaknál pont fordítva van, a kisgyermekes apukáknak több a fizetése, mint a gyermekteleneknek - írja a Pénzcentrum​​​​​​​

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100