Ugrás a tartalomra

17. heti Sajtófigyelés

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Lassan már mindenki dolgozik Magyarországon

Az idei első negyedévben 4 millió 497 ezren dolgoztak (Magyarországon), ami 62 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakban mért szint, miközben a munkanélküliek száma 166 ezerre csökkent.


HR sci-fi

Mesterséges intelligenciával kielemezhető az interjúalany végzettsége, hangulata, kognitív képességei, összevethető a vállalati kultúra, a jelölt személyiségével, meghatározható a beilleszthetősége.


Kiderült, kik lettek a cafeteria-átalakítás nagy vesztesei

Noha a munkáltatók többsége idén is megtartotta az előző évben kínált cafeteria-elemeket, az adóelőnye miatt kiemelt helyzetbe került SZÉP-kártya, illetve a pénzkifizetés teszi ki a teljes cafeteria-juttatások 94 százalékát – derül ki a BDO Magyarország adataiból.


Mi köze a GDPR-nak és a munkaadómnak a mobilomhoz?

Új állomáshoz érkezett a GDPR: a magyar parlament módosította a helyi törvényeket, hogy azok összhangban legyenek az uniós rendelettel. Ez alapján sok területen változik a szabályozás, ami többek között a munkahelyeken használt rendszerek, számítógépek, laptopok, tabletek és okostelefonok kezelését is érinti.


Mostantól nem kérhetnek erkölcsi bizonyítványt bárkitől az állásinterjún

Az új adatvédelmi salátatörvény módosította a munka törvénykönyvét is. A szabályok pontosan meghatározzák, hogy a munkáltatók milyen feltételek mellett kezelhetik a munkavállalók erkölcsi bizonyítványát – hívja fel a figyelmet a PwC.


From Talent Management To Talent Experience. Why The HR Tech Market Is In Disruption

In this article I’m going to discuss the history of “integrated talent management” and explain why it feels so dated. Then I will explain why the concept of “talent experience” has taken over and how it is transforming the HR technology market.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100