Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Banális akadály miatt nem tud megvalósulni a vállalati HR digitalizációja

Bár sok HR terület könnyen automatizálható lenne a rendelkezésre álló technológia mellett, a legtöbb vállalatnak alapvető, fundamentális problémáik vannak, amelyeket nem lehet megoldani a digitalizációval. A digitális megoldások pedig értelmüket veszítik, ha kihagyják belőle az emberi tényezőt.


Tehetetlenek a HR-vezetők - Nem működnek a régi módszerek

Kultúraváltással és nyílt, egyértelmű kommunikációval lehet csak komoly eredményeket elérni, ha a vállalat fennmaradásáról, esetleges megújulásáról van szó.


167 milliárd forintot kapnak idén a kkv-k a kormánytól

Összesen 167,5 milliárd forintot szán a kormány idén a mikro-, kis- és közepes vállalkozások (kkv) erősítésére, ebből 90,84 milliárd forintot vissza nem térítendő és 76,7 milliárd forintot visszatérítendő formában.


Szomorú valóság: a csillagokat is lehazudják az égről az állásinterjúkon a magyar cégek

Hiába hangoztatják a munkáltatók, hogy az új toborzás a megtartás, sok helyen még mindig az a gyakorlat, hogy lehazudják a csillagokat az égről. Aztán a jelentkező nagyot koppan, mert nemhogy az első napon, még utána sem nagyon érzi, hogy ő igenis fontos tagja a csapatnak - hívta fel a figyelmet a Portfolio-nak adott interjújában Barathi Tamás.


Mennyit keres az informatikus? Íme a 2019-es számok!

Bruttó havi 400-600 ezer forinttól indul a junior fejlesztők és mérnökök bére, míg a vezetőfejlesztői vagy -mérnöki pozícióban lévők bérei közt ennél sokkal nagyobb különbségek figyelhetőek meg, de a közös pont, hogy szinte mindegyik bruttó havi 1 millió forint felett van.


Employee Experience: The Newest HR Mandate

Improving the employee experience—similar to the customer or candidate experience—is the next transformation in human resources and will "absolutely disrupt the HR technology market," said industry veteran Josh Bersin.