Ugrás a tartalomra

22. heti Sajtófigyelés

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Nagyon hiányoznak a fiatal vállalkozók az országból

Az 1965 és 80 között született X-generáció rendületlenül őrzi vezető szerepét a magyar vállalkozások körében, gyakorlatilag 20 éve cipelik a vállukon a cégvilágot - derül ki az Opten és az Emocionális Marketing Kft. közös kutatásából. A nyitottnak, innovatívnak és kreatívnak leírt Y-generáció vállalkozó kedve mégsem olyan nagy, mint ezekből a tulajdonságokból adódna.


Egy csapatban dolgozik ember és robot?

Az automatizálásra sok helyen még mindig költségcsökkentési lehetőségként tekintenek a cégvezetők, holott az automatizációban rejlő lehetőségek rég túlmutatnak ezen. Hiszen növelik a hatékonyságot, sőt a dolgozói elkötelezettségre is hatással lehetnek. A technológiai lehetőségeknek manapság a szabályozás és a gondolkodás korlátai szabhatnak csak határt, vezette fel az SSC Heroes, a Deloitte és a Kinnarps által szervezett Jövő SSC-i konferencia tematikáját Lukács Eszter és Komjáthy Csaba a Deloitte-tól.


Tényleg a diplomások mentek külföldre

Az Európai Bizottság statisztikai főigazgatóságának (Eurostat) friss adatai szerint a másik EU-s tagállamba élő magyarok több mint harmadának, az itthon élők közül viszont csak kicsit több mint minden ötödiknek van felsőfokú végzettsége.


A GDPR-t is felfedezték a kiberbűnözők

Az év első negyedévében a Kaspersky Lab adathalászat elleni technológiái több mint 3,6 millió olyan oldallátogatást regisztráltak, amelyek hamis közösségi oldalakra vezettek, ebből 60% egy ál Facebook oldalra akarta irányítani a felhasználókat. A jelentés eredményei azt mutatják, hogy a kiberbűnözők bármit megtennének azért, hogy az adataink a birtokukba kerüljenek.


A fejlesztők utánpótlásán múlik a gazdaság jövője?

A világ 79 országának és iparágának hálózati kapcsolatait és IKT infrastruktúráját vizsgáló elemzés szerint a jelenlegi 12,9 ezer milliárd dollárról - ami a globális GDP 17,1 százalékát teszi ki - 2025-re akár 23 ezer milliárdra is nőhet a globális digitális gazdaság értéke a mesterséges intelligencia terjedésének köszönhetően. A növekedést ugyanakkor a világszerte hiányos MI-ismeretek és fejlesztői képességek veszélyeztethetik.


Technológiaváltással lehetne a cégek munkaerőigényét kielégíteni

A cégek egyre növekvő munkaerőigényére technológiaváltással lehet választ adni - nyilatkozta az M1 műsorában Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára.​​​​​​​

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100