Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Munkáltatók figyelmébe: nagyon nem mindegy, hogy milyen állampolgárságú a munkavállaló

Milyen természetbeni és pénzbeni ellátásra, illetve utazási költségtérítésre jogosultak külföldi munkavállalók Magyarországon? Azonos szabályok vonatkoznak-e egy EU-s és egy EU-n kívüli munkavállalóra?

Egyebek mellett ezeket a kérdéseket járták körül a NEXON Akadémia szakértői.

EU-s tagállamban munkát vállalók, diákok figyelem!

Rendelkezhetünk-e több országban társadalombiztosítással? Külföldi munkavégzés esetén melyik országban kell eleget tenni a járulékfizetési kötelezettségnek? Egyebek mellett ezeket a kérdéseket járták körül a NEXON Akadémia szakértői.


Vallottak a magyar cégvezetők: így lehet talpon maradni a mai világban

Egyre erősödő fejlődési kényszer van a vállalatokon, a nagy méret és gazdag erőforrások már nem elegendőek a túléléshez, amelyik cég nem tud elég rugalmas lenni, az szinte biztosan elesik - ez volt a a KPMG által szervezett panelbeszélgetés egyik fontos tanulsága.


2 aktuális HR-trend, amit nem tudsz megkerülni

A virtuális valóság a fehér gallérosok munkáját segítheti a jövőben, miközben az Y és X generáció esetében a munkáltatóknak meg kell barátkozniuk a munkakörnyezet játékosításával, azaz a gamificationnal, hogy a munkavállalók minél inkább motiváltak legyenek, hozzásegítve ezzel a vállalatokat a jobb eredmény eléréséhez.


Use Design Thinking to Build a Talent Process and Agile to Improve It

The design thinking approach combines strong discovery with Agile methodologies applied to prototyping and testing. Robust discovery is the foundation of a successful talent management implementation project.