Ugrás a tartalomra

24. heti Sajtófigyelés

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Hat tipp az online biztonsághoz

Az IT iparági előrejelzések szerint 2021-re az eszközeinket, adatainkat érő számítógépes bűnözés miatti költségek elérik majd a 6 milliárd dollárt világszerte. Az adatbiztonsági incidensek 90 százaléka külső féltől ered, és csupán 10 százalék esetében van szó belső alkalmazottak érintettségéről.


Továbbra is a szakemberhiány okozza a fő fejtörést a hazai cégeknek

A hazai kkv-k több mint felének a szakemberhiány okozza a legnagyobb problémát - derül ki egy friss kutatásbó. A cégek kétharmada szembesült már az elmúlt fél évben a munkaerőhiányra visszavezethető nehézséggel, szerintük tapaszalt és nagy tudású munkaerőt találni a legnehezebb.


A budapesti munkaerő 5 százaléka már SSC-ben dolgozik

Jelenleg ez Magyarország egyik legizgalmasabb exportcikke és a budapesti munkaerő 5 százaléka már ilyen helyeken dolgozik, nemzetgazdasági szinten is komoly tétje van annak, ha ennek a területnek a fennmaradásával középtávon problémák merülnének fel.


A leggyakrabban hangoztatott tévhitek a munka világából

Az életünket már-már olyan természetességgel és terjedelemben töltik ki a tévhitek, akárcsak a levegő a rendelkezésre álló teret. Ekkora mennyiségű elavult gondolat közepette nem csoda, ha már azt sem tudjuk, kinek hihetünk egyes témákkal kapcsolatban. Ez sajnos a munka világát érintő kérdésekkel is így van, így cikksorozatunk utolsó részében ezekkel foglalkozunk. Nézzük hát a leggyakrabban hangoztatott tévhiteket!


Szomorú valóság: így szakítja szét a magyar családokat a külföldi munkavállalás

Több ezer eurós nettó fizetés, biztos megélhetés, állandó pénzügyi problémáktól mentes élet. Mindez szuperül hangzik, ráadásul nem is túl nehéz elhelyezkedni manapság külföldön. A Pénzcentrumon hétről hétre számolunk be olyan állásajánlatokról, amelyekre akár nyelvtudás nélkül lehet jelentkezni, legyen szó Németországról, Ausztriáról vagy Nagy-Britanniáról. Azonban nem minden a pénz: családok szakadnak szét, nyugdíjasok maradnak egyedül, mert a gyerekek, unokák külföldön próbálnak szerencsét.


Könnyebb a dolgozó megtartása, ha van szállás

Minden negyedik cég létszámbővítést tervez az elkövetkező hónapokban, és mindössze 3 százalékuk gondolkodik leépítésben - derül ki egy felmérésből, amely 762 munkaadó válaszain alapul.​​​​​​​

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100