Ugrás a tartalomra

25. heti Sajtófigyelés

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

A nagy cafeteria-vágás miatt kár éri a munkavállalók 90%-át

A kormány adótörvény módosítása azt irányozza elő, hogy a SZÉP Kártyán kívül az összes cafeteria juttatás jövedelemként fog adózni 2019-ben.


Kiakadt a szakszervezeti szövetség a cafetéria-rendszer teljes átalakítása miatt

Miután a héten kiderült, hogy 2019-től a cafetéria-rendszer teljes átalakítását tervezi a kormány és csak a SZÉP-kártya marad a kedvező adózású cafeteria-elem, tiltakozásának adott hangot közleményében a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma azonnali összehívását indítványozza.


Itt vannak az érvek, megvédheti a munkahelyi facebookozást

Van egy jó érv a közösségi oldalak használatra, ami ebben a kategóriában egy mindent kivédő MVP pajzzsal ér fel: ez nem más, mint az employer branding.


Hr-es vagy? Csapj fel marketingesnek is!

A fokozódó munkaerőhiány egyre több területen állítja kihívások elé a toborzókat. Már nem elegendő a hagyományos keretekben gondolkodni, pontosan ismerni kell a potenciális munkaerőt, és azt is, hogy hol és hogyan érhetőek el eredményesen.


Tudják, hogy jön az expressz, mégsem készülnek arra, hogy felugorjanak rá

Nagyobb stabilitás és egyenlőség a gazdaságban; a hálózathoz kapcsolódó eszközöknek és gépeknek köszönhetően új lehetőségek a gyártásban; teljesen átalakuló ellátási lánc – többek között ilyen előnyökkel jár az Ipar 4.0 elterjedése – feltéve, ha felkészültünk rá.


Jól jár, aki időben vált és informatikus lesz

Sorban állnak a cégek és a növendékek egyaránt az informatikai átképzéssel foglalkozó vállalatoknál, melyekből egyre több és több van. A piac már rég tudja, de a potenciális munkaerő is felébredt már, hogy nem is olyan nagy dolog a programozás és az IT, és könnyen elképzelhető, hogy valaki éppen ebben a szektorban találja meg álmai munkahelyét.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100