Ugrás a tartalomra

27. heti Sajtófigyelés

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

GDPR – gyakori kérdések: Mennyi adat gyűjtése engedélyezett?

Az uniós adatvédelmi rendelettel kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdésekre választ adó sorozatunkban a következőkben a vállalkozások számára fontos kérdéseket válaszoljuk meg az Európai Bizottság tájékoztató anyaga segítségével.


A szakszervezetek a cafeteria elemek megtartását kérik

A szakszervezetek arra kérik a kormányt, hogy a családokat támogató, a munkaerőhiány csökkentését és az öngondoskodást elősegítő cafeteria elemeket őrizze meg, fenntartásukról pedig kössön a szociális partnerekkel 2022-ig szóló kiegészítő megállapodást - írja az MTI.


Ez a sikeres munkakeresés kulcsa: a cégeken múlik minden

Annak ellenére, hogy a magyarok 44 százaléka szerint a hirdetések inkább nem, vagy egyáltalán nem tükrözik a valóságot, tavalyhoz képest jelentős javulás tapasztalható a területen.


Alábbhagyott a kalandvágy: kevesebben mennének külföldre

A Boston Consulting Group és a Profession.hu kutatása szerint sokkal kevesebben akarnak Magyarországról elvándorolni, hogy külföldön dolgozzanak, mint négy évvel ezelőtt, ugyanakkor a külföldi munkavállalók is kevésbé érdeklődnek az ország iránt, mint négy éve.


Öt dolog, amit nem szabad kihagyni a munkaszerződésből

A munkaviszony alapdokumentuma a munkaszerződés. A munkaszerződésnek tartalmaznia kell a munkáltató és a munkavállaló munkaviszonyra vonatkozó alapvető megállapodásait, amelyek meghatározzák a munkaviszony lényegét. A Munka Törvénykönyve meghatározza, hogy melyek azok az adatok és megállapodások, amelyeket a munkaszerződésnek tartalmaznia kell. Mit kell minimálisan tartalmaznia a munkaszerződésnek? Szakértőnk segítségével választ adunk erre a kérdésre.


Hűtlen, mégis magasak az elvárásai a fiatal magyar dolgozónak

Markáns fordulat állt be abban, ahogyan a fiatal munkavállalók megítélik a munkaadóikat. Ezen kívül nem szeretnének sokáig egy helyen dolgozni és egyre többoldalúak az elvárásaik - derül ki egy friss kutatásból.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100