Ugrás a tartalomra

28. heti Sajtófigyelés

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Ez lehet a HR-stratégia egyik legfontosabb eleme a jövőben

A jövő generáció megjelenése a munkaerőpiacon az irodaházakkal kapcsolatos igényeket is átalakítja. A fiatalok számára ugyanis nagyon fontos, hogy a munkahelyükön is jól érezzék magukat, vagyis az új irodáknak ezt az igényt is ki kell elégíteniük. Az érzékelhető változással párhuzamosan jelent meg egy új minősítési rendszer a piacon: a WELL, amely kimondottan a dolgozók jólétére koncentrál az értékelés során – derül ki a Portfolio Ingatlan elemzéséből.


Egy korszak érhet véget: robotok lehetnek a jövő főnökei

Ma már az életünk szinte minden területére beszivárgott a mesterséges intelligencia. Jelen van számítógépeinkben, telefonjainkban, a minket elérő reklámokban, és lassan beszivárog a többi munkahelyre is. A HR vezetők és a munkavállalók készen állnak a mesterséges intelligencia használatára, azonban a vállalatok mégis sokszor kudarcot vallanak annak bevezetése és a munkaerő felkészítése során...


Toborzás helyett megtartás

Mindenféle feltételes mód nélkül kijelenthető, hogy munkaerőhiány van, méghozzá sok szektorban feszítő, már-már a termelést, növekedést, új befektetéseket veszélyeztető. Az azonban komoly kérdés, hogy mihez kezdenek ezzel a helyzettel a cégek. Még több erőforrást tesznek a toborzásba, hogy mégis meglegyen a szükséges létszám? Még kevesebb figyelmet fordítva már meglévő munkatársaikra, aminek következtében aztán még többet keresgélhetnek? Ezt a hozzáállást látja sok cégnél hibának Túri Péter...


High-tech, szuperhősös, dinamikus, személyes: íme a toborzás új útjai

Employer branding témában mindig van mit tanulni, és a tanulás legjobb forrását sok esetben azok a vállalatok jelentik, ahol egy innovatív megoldás nyomán egy valóságban  létező (sok esetben: égető) problémára sikerül hatékony megoldást találni. A legjobb, ha ez olyan formában történik, amit aztán más cégek is átvehetnek. Nézzünk meg csokorba gyűjtve néhány tanulságos kreatív megoldást az elmúlt évből! A HRKOMM Award 2017 nyertes pályázataiból válogattunk.


Könnyen találna másik állást a magyarok fele

A magyar munkavállalók 52 százaléka nyilatkozott úgy, hogy könnyen találna magának új állást, ha a jelenlegit elveszítené - derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb, 1200 ember megkérdezésén alapuló, májusi reprezentatív munkaerőpiaci kutatásából.


A magyarok többségének még csak álom a gyerekbarát munkahely

Minden második magyar családban okoz nehézséget a gyermekfelügyelet a nyári szünetben, tízből azonban mindössze három vállalat támogatja a 14 éven aluli gyermeket nevelő szülőket ezen a téren - derül ki egy friss felmérésből. A munkaadó részéről segítségre legnagyobb eséllyel az állami szférában és mikrovállalkozásnál dolgozók számíthatnak, ami leggyakrabban rugalmas munkaidő-beosztás formájában valósul meg.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100