Ugrás a tartalomra

34. heti Sajtófigyelés

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Ezért váltana pályát minden második magyar munkavállaló

A magyar munkavállalók 44 százaléka nem azon a területen dolgozik, amelyben a legmagasabb végzettségét szerezte, ráadásul további 44 százalék aktívan gondolkodik a pályaváltáson. A legtöbben a magasabb kereseti lehetőségek miatt néznek új lehetőségek után, miközben az eredeti területük kiválasztásánál ez a szempont elhanyagolható mértékben volt csak jelen – derül ki a Profession.hu legújabb reprezentatív kutatásából.


Hivatalos: ezeken a szombatokon kell dolgoznia a magyaroknak 2019-ben

Három szombaton kell jövőre dolgozni - derül ki a pénzügyminiszter rendeletéből, amelyben meghatározza a 2019. évi munkaszüneti napok körüli munkarendet. 


Növekedett az ideiglenes munkát vállalók, és a részmunkaidősök száma

Az Európai Unióban 2002 és 2017 között növekedett az ideglenes munkát vállalók, és a részmunkaidősök száma. Magyarországon közel 400 ezren végeznek ideiglenes munkát, részmunkaidőben pedig alig foglalkoztatják a munkavállalókat - írja a Pénzcentrum.


Az Y-generáció jó része nem gondol a nyugdíjra

A Fidelity International és az Ant Fortune, az Ant Financial leányvállalata ötéves együttműködési megállapodást írt alá egymással, hogy felmérje, mennyire állnak készen a kínaiak a nyugdíjas éveikre.


5 tipp a hatékony home office-hoz

A távmunka általában egy pozitív dolog, de esetenként igen megterhelő lehet. Valóban fel vagyunk készülve arra, hogy otthonról végezzük el irodai teendőinket? Az iroda.hu 5 tippet ad ahhoz, hogy otthonunkban is hatékony legyen a munkavégzés.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100