Ugrás a tartalomra

40. heti Sajtófigyelés

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Tömeges leépítés jön Magyarországon: vajon te biztonságban vagy?

Mit hoz a jövő 5-10 év múlva? Milyen munkák tűnnek el és alakulnak ki? Kik vannak biztonságban és mit érdemes tanulnia az utánunk jövő generációnak? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ neves szakemberek egy október 3-i eseményen.


Digitális szakembereké a pénzügyi jövő

A vállalatok többségének nem megfelelő a technológiai felkészültsége az adókockázatok kezelésére - derül ki az EY globális kutatásából. A cégeknek komoly nehézséget jelent a digitális ismeretekkel rendelkező pénzügyi szakemberek megszerzése, akiknek a jövőben érteniük kell a mesterséges intelligencia használatához is.


A cégek alig használják a mesterséges intelligenciát

Új szervert fejlesztett a Cisco, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy több információt nyerjenek ki adataikból, és ezeket felhasználva jobb és gyorsabb döntéseket hozzanak.


Eleged van a munkádból? Mutatjuk, hogyan válthatsz egy zsírosabb foglalkozásra

Sokféle oka lehet a karrierváltásnak: újabb kihívások keresése, magasabb jövedelem iránti igény, vagy például a harmonikusabb munka-család egyensúly megteremtése. A karrierváltás egy sima munkahelyváltásnál összetettebb kérdés, hiszen ilyenkor szakmát is cserélünk. Mutatjuk, mire érdemes figyelni, ha eldöntötted, állást váltasz.


Egyre jelentősebbé válik ez a tényező a cégek munkavállalói megítélésében

A munkaerőhiány leküzdésében a cégeknek mindent be kell vetniük, hogy megtalálják a legjobb munkatársakat. Az álommunkahelyek dolgozóinak egyre nagyobb beleszólásuk van a vállalatok ügyeibe, és már olyan fontos kérdésekben is dönthetnek, hogy milyen legyen az iroda.


Új elemmel bővítenék a cafeteriát

Az egyik szakmai szövetség szerint a cafeteria keretében kellene támogatni a szemüvegvásárlást, amely egy átlagos magyar munkavállalónak jelenleg igencsak jelentős kiadást jelent.​​​​​​​

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100