Ugrás a tartalomra

44. heti Sajtófigyelés

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

A HR lehet a gépi tanulás egyik haszonélvezője, de övé a kultúrsokk kezelése is

A gépi tanulás olyan segítség, ami felszabadíthatja az embert a rabszolgaság alól. De mindenki szeretné, hogy fel legyen szabadítva? Nem biztos. Mindenesetre az autonóm rendszerek térhódításának a HR lehet az egyik haszonélvezője, amennyiben az alkalmazottaknál csökken a hibázási lehetőség, kevesebb és érdekesebb feladatot kell elvégezni, ezáltal csökken a stressz. Másrészt egy ekkora változást az egyik ember kulturális átállásként és lehetőségként él át, egy másik pedig kultúrsokként...


Informatikai problémákat okozhat az óraátállítás eltörlése

Egy uniós javaslat eltörölné a téli óraátállítást, azonban elképzelhető, hogy az egységes fennakadásokat okozhat egyes informatikai rendszerekben – írja a NETLOCK elektronikus aláírás- és időbélyeg-szolgáltató.


Nőtt az álláskeresők száma

A közfoglalkoztatásból az elsődleges munkaerőpiacra átlépni igyekvők egy részének időbe telik mire megtalálja a maga helyét, ez lehet a munkanélküliség átmeneti emelkedésének egyik lehetséges oka.


Ezen áll vagy bukik egy HR szoftver bevezetése

Egy új rendszer bevezetése csak annak tűnik egyszerű feladatnak, aki még sosem vett részt ilyen folyamatban. Beszélni könnyű róla, de végigcsinálni – pláne eredményesen be is fejezni – már korántsem...


Ezért borul be a legtöbb magyar vállalkozás: kódolva van a bukás

Egy új rendszer bevezetése csak annak tűnik egyszerű feladatnak, aki még sosem vett részt ilyen folyamatban. Beszélni könnyű róla, de végigcsinálni - pláne eredményesen be is fejezni - már korántsem. A Pénzcentrum számára írt szakértői cikkében két olyan kulcstényezőről - az analízisről és a csapatról - ír Otti Csaba, a Login Autonom Employee Software, illetve az Óbudai Egyetem biztonságtechnikai tanácsadója, amelyek már a projekt kezdetekor meghatározhatják a végkifejletet.


„Csapatot nem hagy ott az ember”

A beteg számít rám - mondta a gyártósoron a gépkezelő. A vibe manager a cég udvari bolondja - két provokatív mondat az Employer Trending konferencia előadóitól. Mi pedig korábbi cikkünket folytatva összefoglaltuk, hogy milyen toborzási és employer branding tippeket adtak át szakértőink a Médiapiac és a HR Portal októberi rendezvényén.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100