Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Nyugdíjasok foglalkoztatása és az új cafeteria-kosár

Az idei adójogszabályi változásokat nem mennyiségi, hanem inkább minőségi jellemzőkkel lehet leírni. A módosítások javarészt finomhangolásokat jelentenek: egyszerűsödik az adórendszer, csökkennek a közterhek és megpróbálják hatékonyabban kiszűrni az adóelkerülőket. A NEXON bérügyviteli szakértői összefoglalták a bérügyviteli tevékenységeket érintő és 2020. január elsejével életbe lépett legfontosabb jogszabályváltozásokat.


A távmunka elősegíti az egészséges életmódot és a jóllétet

A technológia továbbra is aktív alakítója a 21. századi munkahelynek: a McKinsey Global Institute tanulmánya szerint az automatizálás a világgazdaság 50%-át érinteni fogja. Ugyanakkor a digitalizációnak számos pozitív hatása is van: lehetővé vált például a távmunka, azaz, hogy az ember bárhonnan el tudja végezni a teendőit.


A KSH szerint a bruttó átlagkereset 403 500 forint

Tavaly novemberben a nem rendszeres kereseti elemek - jutalom, prémium - kifizetéseknek köszönhetően a bruttó átlagkereset 403 500 forint volt, 13,9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.


A hivatal szerint csökkent a munkanélküliség

A tavaly október-decemberi háromhónapos időszakban, azaz a negyedik negyedévben, a munkanélküliek átlagos létszáma 155 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,3 százalékos volt, a legalacsonyabb tavaly április-június, azaz a második negyedév óta.


2020 Predictions: Reinventing Work, Reinventing HR, Reinventing Ourselves

You can no longer run HR without a serious focus on technology, and the options for HR Tech are more confusing than ever. We are now more than ten years into the “cloud HCM revolution” and the shift from process-based systems to Systems of Experience has been disruptive. Most HR departments are looking at new tools and many are becoming disenchanted with the cloud systems they purchased less than a decade ago.