Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Elkezdtek félni a magyar vállalatvezetők, hogy elpattan a forint

A PwC vezérigazgató-felmérése szerint a szakemberhiány nagyon súlyos probléma világszerte és Magyarországon is, ami veszélyezteti a termékek minőségét és a növekedési célkitűzéseiket.


Nőttek a fizetések, marad a szakemberhiány

Immár kilencedik alkalommal jelent meg a Hays Hungary, az ország egyik vezető munkaerő-közvetítő vállalatának, 2019-es bérfelmérése, amely az aktuális munkaerőpiaci trendeket és bérsávokat mutatja be.


Rengeteg magyar van veszélyben a munkahelyén

Az ellenőrzött munkáltatók 72,8 százalékánál tapasztaltak a munkavédelmi hatóságok tavaly szabálytalanságot, ez az arány 4,4 százalékponttal alacsonyabb a 2017. évi 77,2 százalékhoz képest - olvasható a Pénzügyminisztérium (PM) munkavédelmi főosztályának jelentésében.


5,1%-kal emelkedett a GDP

A bruttó hazai termék volumene Magyarországon 2018 IV. negyedévében 5,1%-kal meghaladta az előző év azonos időszakit. A növekedéshez a legtöbb nemzetgazdasági ág hozzájárult, legnagyobb mértékben a piaci alapú szolgáltatások.


10 százalék feletti béremelés jöhet idén a versenyszférában

Várhatóan az idén is átlagosan 10 százalék feletti mértékben nőnek a fizetések a versenyszférában, de a legrosszabb esetben is 8-9 százalékos lehet a további felzárkózás 2018-hoz képest - nyilatkoztak a Magyar Nemzetnek munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek.