Ugrás a tartalomra

Befejeződött a hatodik Országos Bérügyviteli Bajnokság!

Szenzációs eredmények születtek az OBB utolsó, BGE-n szervezett jelenléti fordulójában!

 

Előzmények

Az VI. ORSZÁGOS BÉRÜGYVITELI BAJNOKSÁGBudapesti Gazdasági Egyetem, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve NEXON által aláírt ‑ Versenyfelhívása értelmében az első négy online fordulóban az 50 legjobb eredményt elérő versenyző jogosult a tantermi körülmények között lebonyolított ötödik fordulóban való részvételre. Továbbá minden olyan versenyző bekerült még az ötödik fordulóba, aki az 50-ik helyezettel azonos pontszámot ért el. (Így az ötödik forduló potenciális résztvevőinek száma 52 fő lett.)

 

Helyszín

A verseny ötödik, jelenléti fordulójának a Budapesti Gazdasági Egyetem (Budapest, XIV. kerület, Buzogány utca 10-12., „B” épület) adott otthont. Az egyetem két számítógépes termet bocsátott rendelkezésünkre, ahol nyugodt és szinte ideális körülmények között nyílott lehetőség az e-learning elérésére és a feladatok megoldására.

 

Részvevők száma

A NEXON szervezői az 50 legtöbb pontot elérő versenyzőknek (illetve mindazoknak, akik az 50-ik helyezettel azonos pontszámot értek el) küldtek meghívót. Ennek megfelelően 52 versenyző kapott meghívást a jelenléti fordulóra, akik közül – rekord létszámban – 45-en jelentek meg a forduló helyszínén.

 

A jelenléti forduló megszervezése

A jelenléti forduló 2018. november 5-én (hétfőn) 13:30 órakor kezdődött és két órán keresztül zajlott. A résztvevők Jelenléti ívet írtak alá (Melléklet).

 

VERSENYFELÜGYELŐK

  • Lukács Ildikó (BGE)
  • Csizmadia Nóra (BGE)

TECHNIKAI TÁMOGATÁS

  • Nagy György (BGE)

SZERVEZŐK

  • Bihari Andrea (NEXON)
  • Korom Miklós (NEXON)
  • Szücsy Márton (NEXON) és
  • Dr. Henczi Lajos (NEXON)

 

 

A NEXON Akadémia munkatársai gondoskodtak a forduló előkészítéséről, a forduló feladatairól, azok e-learninges rendszer elérhetőségéről.

Évek óta Nagy György nyújtja a technikai támogatást, aki biztosította mindkét tanteremben a számítógépek használhatóságát, segítséget nyújtva a résztvevőknek az egyedi technikai problémák azonnali megoldásához.

A NEXON Akadémia vezetője köszöntötte a résztvevőket, s rámutatott az OBB jelentőségére.

A Versenyfelügyelők, illetve a NEXON munkatársdai a verseny megkezdése előtt tájékoztatták a résztvevőket a forduló lebonyolításának rendjéről és szabályairól, valamint a technikai tudnivalókról. A fordulóban csak számológépet és TB naptárt, valamint a rendelkezésre bocsátott számítógépet lehetett használni. További segédanyagokat nem lehetett felhasználni.

Az online feladatokhoz a résztvevők saját felhasználónevükkel és jelszavukkal férhettek hozzá. A szervezők felhívták a figyelmet az eredmények rögzítésére és más technikai jellegzetességekre. Külön kitértek arra is, hogy az elmentett, de le nem adott feladatok nem számítanak bele a forduló eredményébe! Elmondták, hogy a fordulóban elért saját pontszámukról minden résztvevő az e-learning rendszerben kaphat információt. Az elért helyezéséről – a forduló lezárását követően – minden résztvevő külön (elektronikus levél formájában) írásbeli tájékoztatót fog kapni.

 

A feladatok nehézsége

A feladatok jellege – amelyeket a szakértők, de a versenyzők is meglehetősen nehéznek ítéltek – követte az előző négy online forduló szellemiségét és stílusát. A feladatokat kidolgozó szakértők a korábbi fordulók tudásanyagát használták fel az ötödik forduló feladataihoz. Így elsősorban azok kerülhettek előnybe, akik fordulóról fordulóra önállóan, saját tudására támaszkodva oldották meg a feladatokat.

Az első tíz versenyző szakmai szenzációnak is nevezhető teljesítményt nyújtott. A múlt esztendőben 57 és 78 pont közötti eredményt ért el az első tíz versenyző, de a tavalyi első helyezett a 78-at érő pontszámával idén még az első tízbe sem került volna be.

A helyezéseket gyakorlatilag az döntötte el, hogy ki hogyan tudott megbirkózni a valóban nem könnyű 2. feladattal. A 100-ból a legtöbb, 50 pontot érő feladat a munkaidőkeretes órabéres dolgozó számfejtését kívánta meg, nehezítve vasárnapi pótlékkal és munkaidőkereten felül teljesített órákra járó távolléti díjjal. Az igen összetett feladat azok számára nem volt meglepetés, akik maguk dolgoztak korábban a feladatok megoldásán, így találkoztak már ezekkel a kérdésekkel.

Azok a versenyzők, akik hibátlanul oldották meg a szakmai kihívással is felérő 2. feladatot, ezzel a teljesítményükkel mindegyikük bekerült az első tízbe, de többségük még a dobogóra is feljutott.

A helyezések meghatározásánál pontegyezés esetén a résztvevő által utoljára leadott feladat e-learning rendszer által logolt leadási ideje számított. Azonos pontszám esetén, aki korábban adta le a feladatát, az érhetett el magasabb helyezést.

Bár nyomatékosan felhívtuk a versenyzők figyelmét a feladatok leadásának körülményeire, sajnos egyik versenyzőnk az időkereten belül mégsem adta le egyik feladatát.

 

 

Reklamáció és panaszkezelés

Tisztázó kérdésekre, illetve panaszok benyújtására – kizárólag írásos formában –november 6-án este 20 óráig lesz lehetőség a berugyvitelibajnoksag@nexon.hu címre! (Tekintettel az eredményhirdetés és díjátadás közeli időpontjára, csak rövid időt tudtunk adni az esetleges panaszok kezelésére és megválaszolására!)

Miután lezáródott az esetleges panaszok/észrevételek feldolgozása, akkor állapítható meg a helyezések végleges sorrendje!

Amennyiben a panaszkezelést követően a pontszámok nem változnak, akkor néhány versenyző tényleges helyezését – mivel pontszámegyezés áll fenn – feladatuk leadásának időpontja fogja eldönteni.

 

Meghívó az ünnepélyes eredményhirdetésre

Az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás 2018. november 14-én lesz a Terminal 1 Airport Event Centerben (1185 Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér - Terminal 1) megrendezésre kerülő NEXON-konferencián (HR Business Class NEXON Konferencia 2018http://nexonkonferencia.hu/), amelynek teljes programjára szóló MEGHÍVÓT legkésőbb 2018. november 8-án 16 óráig tervezzük – elektronikus formában ‑ kiküldeni a legtöbb pontszámot elérő tíz versenyzőnek.

A konferencia 9 órakor kezdődik, és ezen belül 12:45 – 13:05 óráig tervezzük az ünnepélyes díjátadót. (A meghívottak egy-egy személyt magukkal hozhatnak az eseményre, melyet kérünk előzetesen bejelenteni.)

 

 

Az összefoglalót készítette dr. Henczi Lajos

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100