A NEXON 2019. év végi adományának elosztásáról partnereink szavazata döntött. Mire használta fel a támogatást az Egy Csepp Figyelem Alapítvány?

Több mint 10 éves hagyomány, hogy a NEXON év végi, összesen 3 millió forintos adományának elosztásáról partnereink szavazata dönt.  A 2020-as szavazás előtt egy sorozatban mutatjuk be, hogy mire költötték a szervezetek a tavalyi összeget.

Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Az idei évük minden más vállalathoz-szervezethez hasonlóan igencsak szokatlan kihívások elé állította az alapítványt.
A programjaikat sikerült átalakítaniuk, az év elején sikeresen megszervezett 2 oktatás után - az új körülményekhez igazodva - az online térbe tették át a Belevalók diabétesz továbbképzést.

Februárban az ELTE végzős pedagógushallgatói vettek részt két alkalmon, majd a hosszúra nyúlt tavaszi-nyári szünet után szeptemberben ugyanott tartottunk egy másik évfolyam hallgatóinak Belevalók oktatást, ahol videóra rögzítettük a diabetológus, dietetikus előadásait, és a diabétesz edukátor eszközbemutató gyakorlatát.

Emellett felvettük a vércukormérés gyakorlat legfontosabb momentumait, így összeállt egy webinár formában is működő Belevalók online képzési anyag.

A 2020/2021-es tanév őszi félévében az Oktatási Hivatallal együttműködésben a Pedagógiai Oktatási Központ kijelölt helyszínein 30 alkalommal tartottak szakembereink pedagógusoknak szóló edukációs programot a Belevalók online képzési anyag rövidített verziója alapján.

Ezzel együtt a 2020/2021 tanév második félévében elkészül a print formájú oktatási anyag új verziója, amely már tartalmazza a cukorbetegség kezelésében használt glükózszenzor bemutatását is.

A további online képzések és a megújuló képzési anyag megvalósítására fordították a NEXON partnerei által megszavazott 600.000,- forintot. 

Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Egy Csepp Figyelem Alapítvány