Ugrás a tartalomra

ELTE-s hallgatók a NEXON Akadémián

NEXON bemutatkozás, tehetségmenedzsment, duális képzés elsőkézből, a HR holisztikus megközelítése

A NEXON Akadémia második alkalommal fogadta az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának hallgatóit. A látogatásra a két intézmény között fennálló, a szakmai gyakorlati képzés előmozdítására irányuló stratégiai partneri együttműködés keretében került sor, ez alkalommal a Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet Emberi erőforrás tanácsadó mesterszakos hallgatói látogattak el hozzánk.

A fél napos program során Szücsy Márton NEXON Akadémia igazgató bemutatta a NEXON tevékenységét, illetve Haris Zsuzsanna értékesítési menedzser az integrált NEXON-rendszerek előnyeit.

Szó volt a tehetségmenedzsment fontosságáról is. Henczi Lajos felnőttképzési szakértő példákon keresztül mutatta be, hogy a „tehetségesítés”, a tehetség-összetevők fejlesztése, élethosszig tartó fejlesztő munka eredménye. A NEXON példája is bizonyítja, hogy a tehetség érvényesüléséhez szükség van a vállalat cselekvő támogatására.

A NEXON-nál folyó felsőoktatási duális képzésről nem csak elméletben tájékozódhattak a diákok, hanem Horváth Dávid „duális” hallgatónknak tehettek fel kérdéseket. Az érdeklődők nagy figyelemmel hallgatták a gyakorlati példákkal és szituációkkal színesített élménybeszámolót a NEXON-nál eltöltött gyakorlati képzés időszakáról.

Geibingerné Balassa Anita tesztelési igazgató a terméktesztelés, mint a fejlesztési folyamat részének rejtelmeibe vezette be a jelenlévőket, érzékeltetve azt a felelősségteljes és körültekintő munkát, amely a termék minőségét biztosítja.

A programot Amroun Rachid szolgáltatás menedzsment vezető holisztikus HR megközelítése zárta, aki hazai és nemzetközi példákon keresztül világította meg a következő évek HR-trendjeit. A korábban megszokott fix munkaidők átalakulnak. Egyre kevesebb értelme lesz a 6-8 órás beosztásoknak, idővel pedig az is elképzelhető, hogy előre meghatározott munkaidő sem lesz bizonyos cégeknél. Felhívta arra is a figyelmet, hogy a tehetséges munkaerő fontossága és a digitalizáció egyre erősödő és mindent átható trendje megköveteli a cégektől, hogy saját munkatársaik továbbképzésével próbálják betölteni az üres pozíciókat.

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100