A KREA Kortárs Művészeti Iskola és a Kinnarps, irodabútorokra szakosodott svéd design cég együttműködéséről a NEXON-nal közös szerepvállalásának eredményeként idén első alkalommal a KREA belsőépítész hallgatói valódi irodatér tervezési feladatain dolgozhattak.

A Kinnarps KREA művészeti iskola részére kiírt 2021-es pályázatának tárgya ugyanis a NEXON irodatereinek megismerése és a COVID időszakot követő irodai helyzetre, a hibrid munkavégzés térnyerésére való tervezői reagálás volt: a NEXON irodaház 3. emeletének újratervezése volt a feladat, amit a hallgatók projektcsapatokban hajtottak végre.

Mindez komoly előkészítő-, és háttérmunkát igényelt a NEXON részéről is, briefeltük a kreásokat, megadtuk a tervfeladat elkészítéséhez szükséges információkat, valamint azon online felületeket, melyen tovább kutathattak, információt gyűjthettek szervezetünkről. Emellett rendelkezésre állt egy kérdésfeltevési időszak is, így számos, a tervezők által feltett kérdés is megválaszolásra került, melyhez az előzőek mellett a 3. emelet alaprajza, az ÜT és IT munkahelyek jelentették a kiindulópontot. A teljes kreativitás biztosításának érdekében az irodalátogatást a pályázat lezárására időzítettük.

A Kinnarps díj néhány hete egy szakmai est keretében került átadásra, a szakmai zsűri tagjai között szerepelt Bogdán Szilvia HR-igazgatónk. A pályamunkák prezentálásáról és a díjátadó összefoglaló kisfilmjéről már szintén olvashattatok a NEXONma-n, ami még hátramaradt és amire a nyertes tervezői csapat (az M&M 4 fős csapata) is már nagyon várt: nemrég a NEXON ügyvezetése és az érintett területek vezetői számára prezentálták irodaházunkban tervüket.

A NEXON irodájának design koncepciójában a tevékenység alapú munkavégzés, a különböző fókuszszintek, a fenntartható design és az ezerarcú Duna közötti párhuzamra építették fel belsőépítészeti elképzeléseiket, a NEXON értékeit és az épület adottságait szem előtt tartva. Kiemelték, hogy az irodaház minden oldalát átjárja a fény. Az inputok alapján azt emelték ki, hogy környezetbarát, fenntartható, értékteremtő, innovatív megoldásokat szállítunk, melyekkel a fiatal tervezői csapatnak nem volt nehéz azonosulnia.

A prezentációt követően Ocskay Szilárd a NEXON ügyvezető igazgatója, és Bogdán Szilvia HR-igazgató gratuláltak a csapatnak, majd a tortabontást követően bejárták a tervezők a székház irodatereit. 

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!