Négy nyertes pályázat a BGE Pénzügyi és Számviteli Kar hallgatói közül

Korábban már hírt adtunk róla, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetem és a NEXON megállapodott abban, hogy a NEXON mesterséges intelligencia (MI) elnevezésű ösztöndíjat alapít az Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karán.

A kiírás szerinti határidőre - 2021. június 20. - négy pályázat érkezett be.

A beérkező pályázatokat az Egyetem (Dr. Király Gábor BGE PSZK tudományos dékánhelyettes és Dr. Bán Erika BGE PSZK TDT elnök) és a NEXON (Henczi Lajos felnőttképzési szakértő és Purcsi János üzleti elemzési vezető) képviselőiből álló négy tagú bizottság az alábbi szempontok szerint bírálta el és állította rangsorba:

  • kutatási terv kidolgozottsága szakmai szempontból
  • NEXON által támogatott, preferált kutatási terület (mesterséges intelligencia használata a szolgáltatási szektorban)
  • tanulmányi átlag és
  • egyéb kutatási tevékenység.

A Bíráló Bizottság – egyhangúan – az alábbi döntést hozta:

  • Fejes Arnold részére (a kutatás címe: A mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségei a bankszektorban) 130.000 Ft
  • Deteky Noémi Margit részére (a kutatás címe: Pénzügyi-számviteli gazdálkodási folyamatok workflow eszközök általi támogatásának bevezetése okozta lehetséges hatások közigazgatási intézményekre) 120.000 F
  • Kőrös Eszter részére (a kutatás címe: Mesterséges intelligencia használata a minőségellenőrzésben) 100.000 Ft
  • Lébár Dániel részére (a kutatás címe: Mesterséges intelligencia üzleti alkalmazásának lehetőségei és környezeti- társadalmi hatásai nagyvállalati környezetben) 100.000 Ft összegű ösztöndíjat állapít meg.

Igény esetén a NEXON Kőrös Eszter és Lébár Dániel részére társkonzulenst biztosít, hogy kutatási témájuk kifejezetten az emberi erőforrás menedzsment, teljesítményértékelés, vezetői döntéstámogatás, üzleti adatelemzés, értékesítés vagy az ügyfélkapcsolatok kezelésének területére irányuljon.

A NEXON képviselői megvizsgálják, tudnak-e szakmai gyakorlatos helyet biztosítani a két hallgató részére a 2021/2022-es tanév őszi félévében (ha a hallgatók még nem rendelkeznek gyakorlati hellyel).

Mind a BGE PSZK, mind pedig a NEXON képviselői sikeresnek ítélték a tudományos ösztöndíj kapcsán kialakult együttműködést, s bíznak abban, hogy a kezdeményezés folytán szakmailag igényes TDK dolgozatok születnek, ezáltal a NEXON MI ösztöndíj hozzájárul a tudományos kutatások hallgatók körében történő népszerűsítéséhez.  

CSR-hét BGE Mesterséges Intelligencia TDK ösztöndíj