Nagyléptékű átalakítás indulhatott el a tavalyi dománynak köszönhetően. Beszámoló:

Több mint 10 éves hagyomány, hogy a NEXON év végi, összesen 3 millió forintos adományának elosztásáról partnereink szavazata dönt.  A 2020-as szavazás előtt egy sorozatban mutatjuk be, hogy mire költötték a szervezetek a tavalyi összeget.

Lámpás '92 Alapítvány

Mint mindenhol, a Lámpás '92 Alapítványnál is alkalmazkodni kellett a pandémiás állapothoz, de tele lendülettel és optimizmussal készülnek az adventi időszakra és a jövő évre.

A tavalyi szavazás támogatásaként átutalt 840.000 forinttal - amit a csömöri Levendula Otthonban étkezővel egybekötött közösségi tér kialakítására kértek - egy nagyobb átalakítási folyamatot indítottak el.
Ezzel az összeggel nyitották meg azt a felújítási alapot, amit az átalakítás költségeinek fedezetére hoztak létre. Az idei évben minden egyes egyéni, projekt, SZJA 1%-os támogatással ezt az alapot növelték. Mára már több mint 4 millió forintot különítettek el és év közben megtörténtek az átalakítási, tervezési folyamatok (a tervezett átalakítás teljes költsége 7,5 M Ft).

Első lépésként az ingatlan elektromos hálózatának komplett felállításával, modernizációjával (teljes költsége: 2.1 M Ft-volt) megalapozták a további átalakítási műveleteket. További remek hír, hogy a tervezett közösségi és élménytérrel egybeépülő új konyhai rész vízhálózat korszerűsítéséhez, fejlesztéséhez csatlakozott partnerük, a BWT Hungária Kft., akik vízszűrős, víztisztítós rendszer kiépítésében vállaltak együttműködést.

A NEXON-hoz hasonlóan LAURUS díjazott BEKO csapata a teljes konyhai, étkezői gépparkkal támogatja majd a projektet. És több partnerük is jelezte, hogy csatlakozik a projekthez, konkrét munkálatokhoz. Terveik szerint idén decemberben indulna az átalakítási projekt. A leírtakból kiderül, hogy az alapötlet és a kezdő lépések a NEXON-nak és partnereink szavazatának köszönhető ("a mag elvetése és palántává cseperedése a Ti önzetlen segítségeteknek köszönhető").

Lámpás '92  Alapítvány