NEXON Mesterséges Intelligencia (MI) Ösztöndíjat alapítanak a BGE Pénzügyi és Számviteli Karán

Új mérföldkőhöz érkezett a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a NEXON együttműködése, melynek keretein belül NEXON Mesterséges Intelligencia (MI) Ösztöndíjat alapítanak a BGE Pénzügyi és Számviteli Karán (PSZK) alapképzésen és mesterképzésen tanulmányokat folytató hallgatók számára. A támogatás célja a hallgatók tudományos kutatómunkájának ösztönzése a TDK keretein belül.

A Budapesti Gazdasági Egyetem és a NEXON több éves sikeres együttműködésének keretében új, NEXON Mesterséges Intelligencia Ösztöndíjat alapítanak a tehetséges hallgatók támogatása céljából. A BGE PSZK alapképzéses és mesterképzéses hallgatói számára létrehozott egyszeri 450 000 forint értékű ösztöndíjjal a tudományos kutatómunkát kívánják ösztönözni a Tudományos Diákkör (TDK) keretein belül.

A támogatás elnyerésére a BGE pályázatot ír ki a hallgatók részére – a NEXON által javasolt – mesterséges intelligencia üzleti alkalmazásának lehetőségei témakörében, amely kifejezetten az emberi erőforrás menedzsment, teljesítményértékelés, vezetői döntéstámogatás, üzleti adatelemzés, értékesítés, ügyfélkapcsolatok kezelésének területére irányul. 

A jelentkezőknek 4 hónap áll rendelkezésükre a kutatómunka elvégzésére és a kutatási jelentés elkészítésére. A beérkező pályázatok bírálatát a NEXON és az Egyetem képviselőiből álló 4 tagú bírálóbizottság értékeli. A tervek szerint a pályázat nyerteseit a 2021/2022-es tanév szeptemberi évnyitóján – ünnepélyes díjátadó keretében – adják majd át. 

„Az ösztöndíjra felajánlott összeget és a hozzá kapcsolódó szervező munkát a jövőbe való nélkülözhetetlen befektetésnek tekintjük” – mondta Ocskay Szilárd a NEXON tulajdonos, ügyvezető igazgatója.

„Karunk számára nagyon fontosak az üzleti partnerségek, ezért is örülünk neki, hogy az újonnan létrehozott ösztöndíj révén már a tehetséggondozás területén is együttműködhetünk a NEXON-nal. Hallgatóink évről évre eredményesen szerepelnek tudományos diákköri konferenciákon, esettanulmányi versenyeken, most pedig a mesterséges intelligencia területén próbálhatják ki rátermettségüket” – hangsúlyozta dr. Csillag Sára, a BGE PSZK dékánja.

NEXON Mesterséges intelligencia ösztöndíj