Ugrás a tartalomra

Mire használták az idei támogatást?

Partnereink szavaztak, a NEXON támogatott

2017 decemberében partnereink szavazatai alapján a NEXON által felajánlott 3 millió forintot a következő arányban osztottuk szét:

 

970.000 Ft-ot kapott az Autizmus Alapítvány a játszóudvar fejlesztésére

820.000 Ft-ot kapott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szállítási költségek fedezésére

770.000 Ft-ot kapott az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Belevalók program folytatására

440.000 Ft-ot kapott a Szent István Király Zenei Alapítvány a Pastorale művészi sorozathoz.

 

Megkérdeztük a szervezeteket, hogyan tudták hasznosítani a támogatást?

 

Autizmus Alapítvány

Az Autizmus Alapítvány iskolaudvarának rendezésére a NEXON partnerei 970.000 Ft adományt szavaztak meg 2017-ben.
2018 nyarán megkezdődött az udvar füvesítése, melyhez korszerű öntözőrendszer beépítésére, a föld frissítésére és a gyep telepítésére került sor. A füvesítés összköltsége 990.600 Ft volt.

Autizmus Alapítvány udvar füvesítés

 

Magyar Élelmiszerbank Alapítvány

A NEXON 2018. évben egy kiemelt áruházhoz kötődő élelmiszermentés költségeinek egy részét fedezte támogatásával. A fennmaradó költséget az Élelmiszerbank saját forrásból fedezte.

A napi szinten mentett zöldség–gyümölcs, pékáru olyan partnerszervezeteken keresztül jut el a nélkülözőkhöz, akik, ha ez a lehetőség nem lenne, nem juthatnának ilyen adományokhoz, mivel önállóan egy áruház mentési munkáit nem tudják elvégezni.

Az áruházból az év 50 hetében, heti 5 napon át hozzuk be az élelmiszert, ennek költsége közel 1 300 000 Ft, melyből a NEXON partnerei által megszavazott támogatásából 820 000 Ft-ot tudtunk kifizetni.

Az áruházból éves szinten 100 tonna élelmiszert mentettünk 2018. novemberéig, mely közel 5.000 nélkülözőnek jelentett rendszeres segítséget.

Élelmiszerbank raktár

 

Egy Csepp Figyelem Alapítvány

A Magyarországon élő mintegy 5000 cukorbeteg gyermek az életben maradásához napi többszöri inzulin injekcióra szorul. A rendszeres vércukorszint-mérés, inzulinbeadás, a szénhidrátszegény diéta betartása számukra és környezetük számára életre szóló kihívás.

Sajnos sok helyen a diabétesszel élő gyerekeket nem veszik fel a bölcsődébe, óvodába, mert a nevelők félnek a gondozással járó felelősségtől. Az Alapítvány Belevalók képzési programja segítséget nyújt a pedagógusok informálásában, hogy nyitottan és felkészültebben fogadják a cukorbeteg gyermekeket.

2013 óta 2500 pedagógus vett részt a képzésen, a program folytatását a partnerek támogatása teszi lehetővé. A NEXON partnerei által megszavazott támogatást arra fordítottuk, hogy Szekszárdon, Telkiben és Budapesten több helyszínen is megszerveztük a Belevalók programot.

 

Szent István Király Zenei Alapítvány

 

A NEXON partnereinek szavazata alapján megkapott 440.000 Ft támogatást a Zuglói Filharmónia Pastorale családi sorozatának megvalósítására fordítottuk. Az ismeretterjesztő műsorokban ezúttal is érdekes programokat vonultattunk fel: vígopera (Donizetti: Szerelmi bájital), a klarinét hangszer sokszínű bemutatása (Horváth Péter főszereplésével), a kifinomult századfordulós francia muzsika (Emilie Cavallo francia énekesnő és Berecz Mihály ifjú zongoraművész szereplésével), valamint magyar és szomszéd nemzetek népzenéi (főszerepben a Tímár Táncegyüttessel).

 

Szent István Zenei Alapítvány

 

2018-ban is szeretnénk Önöket arra kérni, hogy „Döntsünk közösen!” a NEXON által felajánlott 3 millió forint elosztásáról.

Az idei célokat és a szavazó oldalt itt érheti el.

 

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100