Nemrég ünnepélyes keretek között a 2021-es Randstad Employer Brand Research online díjátadó Gálán hirdették ki Magyarország legvonzóbb munkaadóit.

 

Nemrég ünnepélyes keretek között a 2021-es Randstad Employer Brand Research online díjátadó Gálán hirdették ki Magyarország legvonzóbb munkaadóit.

Évről-évre nemcsak azt vizsgálják meg, hogy melyek a hazai munkaerőpiac legerősebb munkáltatói márkái, hanem azt is, hogy mely szektorok a legvonzóbbak a magyar munkavállalók számára. Bár a hazai munkavállalók körében továbbra is a telekommunikációs szektor munkaadói márkái a legismertebbek, a tavalyi eredményekhez hasonlóan az IT-szektor munkaadói a legnépszerűbbek, amelyet a telekommunikációs ágazat és az üzleti szolgáltatási szektor (BSS) követnek a megosztott második helyen. A legvonzóbb 10 szektor (sorrendben: IT, telekommunikáció, BSS, gyógyszer- és vegyipar, szolgáltatások, FMCG, gyáripar, HORECA, autóipar, kereskedelem) esetében a népszerűség elsődleges oka az itt működő vállalatok pénzügyi stabilitása, ugyanakkor dobogós helyre zárkózott fel a munkahelyek COVID-biztossága és a cégek kedvező megítélése, magas reputációja is.

Alább láthatják az idei listát, és hogy számos díjazott vállalatot mondhatunk a partnerünknek!

A top 3 legvonzóbb munkáltató Magyarországon 2021-ben a Randstad Employer Brand Research toplistája szerint

  1. Samsung
  2. LEGO
  3. Mercedes

különdíjak

Legvonzóbb munkaadó – Pénzintézet: Magyar Nemzeti Bank
Legvonzóbb munkaadó – Energetika és közműszolgáltatás: MVM Csoport
Legvonzóbb munkaadó – Gyógyszer- és vegyipar: Sanofi
Legvonzóbb munkaadó – HORECA: Kempinski
Legvonzóbb munkaadó – Kiskereskedelem: Ikea
Legvonzóbb munkaadó – FMCG: Coca-Cola
Legvonzóbb munkaadó – Telekommunikáció: Magyar Telekom
Legvonzóbb munkaadó – Szállítmányozás és logisztika: WizzAir
Legvonzóbb munkaadó – Információ Technológia: LogMeIn
Legvonzóbb munkaadó – Szolgáltatások: Budapest Airport
Legvonzóbb munkaadó – Üzleti szolgáltatások: Sony
Legvonzóbb munkaadó – Ingatlanfejlesztés: Market
Legismertebb munkaadó: Tesco

A Randstad Employer Brand Research-ről bővebben

A Randstad Employer Brand Research a világ legátfogóbb, legmélyebb független munkáltatói márkakutatása, amely több ezer vállalat közül választja ki a legvonzóbb munkaadókat. A kutatás mintegy 190,000, a 18-64 éves korosztályból kikerülő válaszadó véleményét gyűjti össze 34 piac 6,493 vállalatáról. Magyarországon több mint 7,600 fő vett részt a kutatásban. Az elemzés betekintést nyújt a potenciális munkavállalók munkahelyválasztási szempontjaiba és motivációiba. Miért részesítik előnyben az emberek az egyik vállalatot vagy iparágat a másikkal szemben? Mi motiválja őket arra, hogy a munkáltatójuknál maradjanak, vagy épp máshol keressenek munkalehetőséget? A 2000 óta végzett kutatást a Randstad nemzetközi kutatópartnere, a Kantar végezte. A 2021-es kutatás lekérdezése 2021. januárjában zajlott. A felmérés eredményei alapján ítélik oda évről évre a legvonzóbb munkáltatóknak járó Randstad Award díjakat.