Ugrás a tartalomra

Rendhagyó művészreggeli a NEXON székházban

Magyarországon rendkívül kevés lehetőséghez jutnak az értelmileg sérült fiatalok. Ez nem jó. De jó, hogy ezen az arányon mi is tudunk változtatni. Mert nem csak felelősségünk, de lehetőségünk is van arra, hogy alakítsuk a világot!

Egy rendhagyó kiállítás került megrendezésre a NEXON-ban. Egy különleges, egyedi és hozzánk egészen közel álló kiállítás: a Lámpás ’92 Közhasznú Alapítvány tárlatot rendez nálunk. A kiállítás alkotói olyan értelmi sérült fiatal felnőttek, akik a képzőművészet eszközeivel fejezik ki gondolataikat és érzéseiket. Az Alapítvány művészeti programjának keretében készülő használati és dísztárgyak megmutatják, hogy ezek az emberek milyen érzékenységgel látják a világunkat. A NEXON közössége és az Alapítvány köré csoportosult értelmi sérült fiatalok együtt szeretnék bemutatni, hogy nyitottak vagyunk egymásra és a világra.

 

Ezért jött létre a NEXON MŰVÉSZ REGGELI - Fogyatékkal élő művészek festményei a NEXON székházban című kiállítás.

 

A kiállítást Sass Katalin, a NEXON ügyvezetője, a kiállítás fővédnöke, Gadó Zsuzsa művészeti kurátor, valamint a Lámpás’92 Alapítvány elnöke, Varga Zoltán nyitották meg. A program művészeti vezetője Pető Hunor Munkácsy-díjas képzőművész. Tőle idézünk:

„Az oktatók művészek és alkotók között egy olyan párbeszéd van jelen, melyben egyenértékűnek számít mindkét fél, így az alkotás fázisait a játék, a játékos csoportmunka köti össze. Így a programban létrejött műveket egy olyan társasjáték darabjaiként lehet tekinteni, melyek nemcsak az alkotójuk önkifejezésének, hanem egy kreatív csoport szellemiségének a lenyomatai is.”

A kiállítás 2019. április 3-tól hat héten át megtekinthető a székházban.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

 

 

 

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100