Ugrás a tartalomra

Sajtófigyelés 8.hét

Elfoglalt? Lemaradt a hét legfontosabb HR- és IT-híreiről? Képbe hozzuk!

NEXON sajtószemle

Online számlázás lehet a kis cégek menedéke

A mikro-, kis- és középvállalkozások egyre inkább nyitnak a digitális számlázási megoldások felé: e vállalkozások közel tizede jelenleg is online számlázóprogramot használ. A céges számlázási folyamatok újragondolásának aktualitást ad a NAV 2018. július 1-jétől bevezetésre kerülő online adatszolgáltatási kötelezettsége.


Öt fontos szoftveres trend 2018-ban

A felhő „felnőtt”, de a használata még mindig okozhat nehézségeket. A fejlődést továbbra is a nyílt forráskód hajtja, és az adatközpontokban a szoftveres vezérlés az új hívószó. A fejlesztőknek pedig a konténerek és a felügyeletet egyszerűsítő megoldások kínálják a választ a kihívásokra. Ez vár ránk 2018-ban a SUSE szakértői szerint.


Négy tipp az eredményes csapatmunka érdekében

Az elején, amikor még kicsi a csapat, viszonylag egyszerű koordinálni az embereket. Két-három munkavállalónak nem is feltétlenül szükséges rendszeres meetingeket szervezni. Viszont, ahogy növekszik a vállalkozás, egyre nehezebb felügyelni és összehangolni a munkát, főleg, ha a team-ek egymástól függetlenül is képesek dolgozni, mint a test különálló végtagjai. Mégis, a hatékony és sikeres működéshez elengedhetetlen, hogy legyen kapcsolat a cég "kezei és lábai" között, ezért jó, ha bizonyos rendszerességgel csapatmegbeszéléseket tartunk. Ahhoz, hogy ezeknek a találkozóknak értelmük is legyen, ajánlott betartani néhány alapszabályt.


Emberfeletti munkavállalók, vagy munkanélküliek leszünk? 

A fejlesztők úgy vélik, az AI emberfeletti képességekkel fogja felruházni az embereket, és csak a repetitív részfeladatokat fogja elvenni tőlünk. Ezeket a készségeinket kell erősíteni, hogy megőrizhessük az állásunkat.


Egy kis figyelmetlenség akár 6 milliárdos bírságot is érhet

A május 25-én hatályba lépő egységes európai adatvédelmi rendelet (GDPR) különösen érzékenyen érintheti az érintett vállalkozásokat, mivel a bírság akár 20 millió euró (6,2 milliárd forint) is lehet, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.


A fiatalok gyorsabbak, de az idősebbek ismerik az egérutat

Becslések szerint 2030-ra minden 3. munkavállaló 55 év feletti lesz az Európai Unióban. Márpedig ez a helyzet elgondolkodásra és alighanem szemléletváltásra kell, hogy késztesse a hazai HR szakmát és a cégvezetőket is. Nagyon nehéz lesz csak „fiatalos csapatokat” építeni. Márpedig jelenleg úgy tűnik, hogy nagyon erősek az előítéletek a középkorú (45 év feletti) munkavállalókkal szemben. Ezt tapasztalták a Restart-Up közösség alapítói is...

Share Everywhere

Lépjünk kapcsolatba
 
Ügyfélszolgálatunk száma: +36 1 450 2210
Központi telefonszámunk: +36 1 465 5100