Zöldnek lenni divatos, főleg beszélni róla. Zöld módon létezni egy vállalat számára komoly elköteleződés. 

Sokszor ugyanis ellene szól a financiális érdekeknek, és ilyenkor a tulajdonosokban felül kell kerekednie a felsőbb érdeknek, annak a hitnek, hogy lehet, sőt kell fenntarható módon menedzselni egy vállalatot. 

Miért fontos és mit jelent számunkra a zöld munkahely?
A NEXON új székháza a LEED Gold minősítési kategória szempontjait figyelembe véve épült. A LEED az egyik legszéleskörűbb és legelterjedtebb zöldépület minősítési rendszer. Az értékelésben figyelembe veszik a környezettudatos vízhasználatot, az energiafelhasználást, az építéshez használt anyagokat, a levegőztetést, a szelektív hulladékgazdálkodást, és a beltéri környezet minőségét. Épületünket már a tervezés fázisától kezdve ebben a szellemben álmodtuk meg. 

Emellett kiemelt figyelmet fordítunk arra is, hogy az irodaház ne csak a munkavégzéshez szükséges élenjáró technológiákkal legyen felszerelve, hanem élhető, közösségépítő életteret adjon a munkatársak részére. Ebben olyan szempontok is szerepet játszanak, mint a tömegközlekedéssel és kerékpárral való megközelíthetőség is. Az épületben helyet kapott egy kerékpártároló és egy öltöző is annak érdekében, hogy a biciklivel, rollerrel, howerboarddal, esetleg futva érkezők igényeit kiszolgálhassuk.

Legyen nyár vagy tél, az emeleti teraszok nemcsak zöld teret, de társas helyszínt is biztosítanak. A meleg napokban hideg limonádézás, a téli időszakban forró csokizás várja a munkatásainkat a teraszon. A jó beszélgetések mellett pedig gyönyörködhetünk a Dunára és a budai hegyekre nyíló panorámában. 

A zöld szemléletmód jegyében az irodaház környezetében közel 480 négyzetméternyi zöld terület és közel 500 cserje, virág és 15 fa kapott helyet. 
A vállalatnál elektromos autó is beszerzésre került, így a garázsban lehetőség van elektromos autók töltésére is.

Mit teszünk a fenntartható jövőért?
A klímaváltozás gyorsulásával egyre inkább bőrünkön érezzük, mennyire fontos a téma. Gyermekeink és unokáink jövőjéért szeretnénk a tőlünk telhető legtöbbet megtenni. 
Az irodaház építésekor a környezettudatosság és energiatudatosság szempontjából a megújuló energiafelhasználást részesítettük előnyben. Ezért használunk hőszivattyús légtermikus rendszereket, és hővisszanyerő berendezést. Fosszilis anyagot nem égetünk el, nincs vezetékes gázzal működő berendezés az épületben. Fontos szempont volt továbbá a minőségi anyagfelhasználás a tartósság és a munkavállalói komfort kialakításának érdekében.

A NEXON munkatársai tudják, hogy a NEXON épülete, ahol dolgozunk, az egyik legkorszerűbb technológiai megoldásokkal rendelkezik annak érdekében, hogy minimálisra csökkenjen az ökológiai lábnyomunk. 

Emellett a kollégák közvetlenül is tehetnek a tisztább jövőért.. A hulladékot szelektíven gyűjtjük, és lehetőség van elektromos vállalati gépkocsi használatára is. 

Digitális megoldások a fenntartható jövőért 
A papírmentesség jegyében digitális megoldásokat fejlesztünk a HR szakma részére, és ezeket megoldásokat természetesen mi magunk is használjuk. A webes dolgozói önkiszolgáló rendszerünkön keresztül számos olyan HR adminisztratív funkciót tudunk már elvégezni, melyhez évekkel ezelőtt rengeteg papírt kellet elhasználnunk. Ilyen például a jelenléti ívek elektronikus vezetése, a szabadságolással kapcsolatos folyamatok, a beosztások és az otthoni munkavégzés kezelése, az e-bérjegyzék, vagy a különböző kötelező HR-nyomtatványok elektronikus használata. Az önkiszolgáló HR rendszer bizonyos funkciói mobiltelefonon is elérhetőek.

Az e-HR megoldások használatának a humánügyviteli adminisztráció teljes digitalizációjának katalizátora a vállalatoknál a COVID19. A NEXON rendszerei már sok éve teljes körű digitalizált megoldást nyújtanak, legyen szó bérszámfejtésről, vagy a humánügyviteli feladatok intézéséről. A rendszereink alkalmasak arra, hogy a HR-osztályok digitálisan írják alá a különféle dokumentumokat, amelyeket aztán a munkatársak letölthetnek a NEXON_PORT platformon keresztül.

Ügyfeleink részére elektronikus számlát állítunk ki, és a készpénz mentes megoldásokat részesítjük előnyben. 
Ökológiai lábnyomunk nagysága mindnyájunk jövőjéről szól.