NEXONbér, NEXONhr, NEXONcafé a TIGÁZ csoportnál. Interjú Derzsi Tímea munkaerő-gazdálkodási és képzési vezetővel.

 

Milyennek látja a NEXON rendszereit?

Precíz, pontosan működő és felhasználóbarát. Rugalmas megoldást jelent, hogy a munkavállalók bérjegyzéke és a cafeteria nyilatkoztatás is elérhető webes felületen. A NEXON megoldásai által jelentős mennyiségű adminisztrációs tehertől szabadultunk meg, ráadásul a munkavállalóink nagy elégedettségére, bármikor online elérhetik a dokumentumaikat.

Milyen szempontok alapján döntöttek a NEXON bevezetése mellett?

Alapos piackutatás, személyes találkozók és a rendszerrel való átfogó ismerkedés előzte meg a döntésünket. A piacon az általunk megvizsgált humánügyviteli rendszerek közül a NEXON bizonyult a leginkább felhasználóbarátnak és a legrugalmasabbnak. Választásunkkor fontos volt a rendszer komplexitása, az ügyintézők dolgát megkönnyítő automatikus emlékeztetőfunkciók megléte és azok precíz működése, valamint az adminisztrációs terheink csökkentésére javasolt megoldások.

Hány ember humánügyviteli feladatait látják el a NEXON segítségével?

A Tigáz Csoportnál jelenleg 1600 fő dolgozik. Az egész állomány megfelelő HR adminisztratív kiszolgálásáért mindössze 12 fő felel a cégünknél.

A NEXON bevezetésével optimálissá vált a HR osztályon dolgozó munkatársaim leterheltsége.

Milyen előnyöket biztosít a NEXON rendszere a korábban Önök által használt programokhoz képest?

A NEXONbér szoftver emlékeztetőfunkciója minden határidő betartására figyelmezteti a kollégáimat, ami kényelmesebbé és pontosabbá teszi a humánügyvitellel kapcsolatos munkát. A rugalmas lekérdezési lehetőségeknek köszönhetően a felső vezetés és a tulajdonosok számára könnyen és gyorsan tudunk riportokat és kimutatásokat biztosítani.

 

Az egyetem után több külföldi tulajdonú, 500-600 főt foglalkoztató cégnél volt HR-vezető. Jelenleg munkaerő-gazdálkodási és képzési vezető. Az összes HR-el kapcsolatos terület irányítása, és a HR területén megvalósuló nagyobb fejlesztési projektek is hozzá tartoznak. A központosított HR osztály (hajdúszoboszlói irányítással) az ország egész területén végzi tevékenységét (toborzás,kiválasztás,oktatás,személyzetfejlesztés,bérszámfejtés,tb ügyintézés). A tartalmilag és területileg is szerteágazó feladatok megfelelő minőségű elvégzéséhez nagyfokú rugalmasság és a HR-háttérrendszerek megbízható és pontos működése szükséges.