Az Eduwebbel kötött együttműködésnek köszönhetően a hagyományos tanfolyamoknál gyorsabban és olcsóbban sajátíthatják el az alapvető és haladó szintű informatikai ismereteket a nexONEDU e-learning oktatóközpontjának hallgatói.

Az Eduweb Multimédia Zrt. tananyaga lehetőséget ad, hogy a tanulók megszerezzék az operációs rendszerek, az irodai szoftverek és az internetes böngészők hatékony és magabiztos kezeléséhez szükséges tudást.  

A NEXON akkreditált oktatási központjában (nexONEDU) a tanfolyam az interneten keresztül, e-learning képzés formájában is elvégezhető. A humánügyviteli szolgáltató eddig elsősorban bérügyviteli és HR szoftvereinek kezelésével kapcsolatos tanfolyamokat szervezett, de az e-learning képzési forma iránti igények folyamatos növekedését tapasztalva a vállalat vezetői a portfólió kiszélesítése mellett döntöttek. "A bér- és humánügyvitelhez szorosan kötődő e-learning tanfolyamainkat eddig több mint ezren használják. Így saját tapasztalataink is azt mutatják, hogy nagy az érdeklődés az olyan e-learning tananyagok iránt, melyek mind kivitelezésükben, mind tartalmukban magas színvonalat képviselnek" - emelte ki Angyal Gábor, a NEXON e-learning tanácsadója. - "E képzések egyfelől rugalmasan, a tanuló időbeosztásának megfelelően végezhetők el, másfelol animációs bemutatókkal és interaktív szimulációkkal segítik a tananyagok elsajátítását." Az Eduweb Multimédia Zrt.-vel kötött szerződés alapján a NEXON saját partnereinek jelentős kedvezménnyel kínálja az ECDL tananyagot.

A NEXON még ebben az évben szeretne legalább ezer ECDL tanfolyamot értékesíteni, terveit arra alapozva, hogy a vállalatok többsége már felismerte az informatikailag képzett munkaerő szükségességét. Az ilyen jellegű képzések fontosságát támasztja alá az Neumann János Számítógép-tudományi Társaság kutatása is, mely szerint egy munkavállaló számítógép-felhasználói ismereteinek fejlesztésével egy munkáltató átlagosan évente mintegy 126 ezer forintot takaríthat meg.

Mivel a NEXON vezetősége hisz abban, hogy rohamosan nő az igény az e-learning képzések iránt, további partnerkapcsolatokat kívánnak kiépíteni olyan  cégekkel, amelyek korszerű e-learning tananyagokat fejlesztenek. A cég együttműködési lehetőséget ajánl olyan oktatási intézményeknek, melyek maguk nem rendelkeznek az e-learning tanfolyamok lebonyolításához szükséges informatikai infrastruktúrával, de tanfolyamaikat e-learning tanagyagokkal kívánják színesíteni - azaz kevert képzési kínálattal jelennének meg a piacon.