Az október 9-én, a Corinthia Grand Hotel Royalban a Nexon, a DGS és az AISEC által közösen megrendezett "Tehetségmenedzsment Konferencia 2008" résztvevői a tehetségek felkutatásához, megtartásához, motiválásához is hasznos ötleteket kaptak.

A 210 résztvevővel megrendezett konferencia 24 előadója egyetértett abban, hogy a tehetségmenedzsment meghatározó lehet a vállalatok sikerességében, ugyanakkor még bőven van lehetőség a fejlődésre.

A tehetségek felkutatása csak az első lépcső, a legjobb dolgozókat meg is kellene tartania a vállalatnak Ebben nagy szerepe van a megfelelően működtetett tehetségmenedzsment rendszernek, mely az eredményes vezetés alapját képezi, és hozzájárul a vállalat hosszú távú versenyképességéhez. – emelte ki Zöllei Katalin, a NEXON HR igazgatója.

A konferencia résztvevőinek véleménye is egyezett a kérdésben, hiszen a tehetségek kiválasztása mellett a karriertervezés, a tehetségek megtartása, teljesítménymérés és ösztönzés témakörében elhangzott előadásokat tartották a leghasznosabbnak.

A konferencia megvalósításának pozitív fogadtatását az is jelezte, hogy sikerült a Szociális és Munkaügyi Minisztérium védnökségét elnyerni. A konferenciát Simon Gábor államtitkár nyitotta meg.

Az előadók, a kerekasztal és a vitafórum szereplői között olyan nagyvállalatok vezetői kaptak helyet, mint az AUDI, a Microsoft, az Ernst&Young, a PricewaterhouseCoopers, a Hewlett Packard, a L'Oreal vagy a British American Tobacco.