A NEXON, mint a Kodolányi János Főiskola duális partnerszervezete 2 hallgató részére felsőoktatási gyakorlati képzést biztosít

A NEXON bemutatása

A NEXON Magyarország piacvezető bér- és humánügyviteli szoftverfejlesztője és szolgáltatója. 25 éves szakmai tapasztalattal, 250 munkatárssal, országos hálózattal rendelkezünk. Közel 3000 vállalatot és több mint egymillió hazai munkavállalót nevezhetünk meg referenciaként.

Tudj meg többet

Előzmények

A NEXON és a Kodolányi János Főiskola 2016. október 17-én együttműködési megállapodást írt alá, amelynek keretében a NEXON vállalta, hogy három éven keresztül a Főiskola Emberi erőforrások alapszakjára felvett 2 hallgató részére gyakorlati képzést biztosít.

A Partnerek az évfolyam teljes, hat féléves képzési időszakára, vagyis 2020. június 30. napjáig terjedő időtartamra kötötték meg a megállapodást, amelynek tényleges kezdete 2017. szeptember 1., befejező időpontja pedig 2020. június 30.

Jelentkezés módja és határideje

Aki a NEXON-nál kíván részt venni a gyakorlati képzésen, annak jelentkezését az alábbi címre kell megküldeni:

dualis.kepzes@nexon.hu

A jelentkezéshez az alábbi dokumentumokat kérjük csatolni:

  • motivációs levél;
  • fénykép és magyar és angol nyelvű szakmai önéletrajz, amely tartalmazza a tanulmányi vagy egyéb más területen (pl. tanulmányi versenyen, sportban) elért kiemelkedő teljesítményeket is.

 

A jelentkezés és az igényelt dokumentumok beküldésének határideje: 2017. május 31.

A kiválasztási eljárás

Azt a jelentkezőt, aki – a beküldött dokumentumok alapján – felkeltette a NEXON érdeklődését, illetve felvételt nyert a Kodolányi János Főiskola Emberi erőforrások alapszakjára, a központi ponthatár húzást követően személyes találkozóra hívjuk, amely alkalmat ad a jelentkező megismerésére, a kiválasztási döntés megalapozására.

A kiválasztás módszere: csoportos AC (Assessment Center).

 

A kiválasztás végeredményéről augusztus 15-ig tájékoztatjuk az érintett hallgatókat.


Mennyi időt töltenek a NEXON-nál a duális hallgatók?

A duális képzésre felvételt nyert hallgató számára a gyakorlati képzés időtartama a NEXON-nál 11 hét/félév, összesen 440 óra, évente 22 hét/880 munkaóra. A gyakorlati képzés pontos ütemezését, valamint annak tartalmát (tanrendjét) a Kodolányi János Főiskola és a NEXON közösen alakítja ki.

Mekkora bért fizet a NEXON a kiválasztott hallgatóknak?

Amennyiben a jelentkező – a központi felvételi eljárásban – felvételt nyert a Kodolányi János Főiskolára, és a NEXON is kiválasztotta, akkor 2017 szeptemberében duális hallgatóként kezdheti meg tanulmányait.

A NEXON munkaszerződést köt a kiválasztott hallgatóval, s a képzés teljes idejére (az év minden hónapjában, azaz 12 hónapon keresztül) a jogszabályban előírtnál magasabb - legalább 90.000 Ft/hó - induló fizetést nyújt a hallgatónak, amely a teljesítménytől függően emelkedhet is a három év alatt. A NEXON, a munkabéren felül, béren kívüli juttatásban is részesítheti a duális képzésre kiválasztott hallgatót. A NEXON üzleti eredményeiben is megmutatkozó hallgatói aktivitást – a diploma átvételével egyidőben – akár félmillió forinttal is jutalmazhatja a menedzsment.

Milyen kötelezettség terheli a NEXON-t?

A munkabér fizetésén túlmenően a NEXON kötelessége, hogy – a Főiskolával egyeztetett ún. NEXON-tanrend alapján – gyakorlati képzést nyújtson a kiválasztott hallgatónak. Ez elsősorban megfelelő szakterületeken való foglalkoztatást, szakmai felügyeletet és irányítást; a munkavégzéshez szükséges hely, továbbá munkaeszközök biztosítását jelenti.

A NEXON vezeti a Főiskola által előírt jelenléti és képzési dokumentációt, továbbá – a Főiskola által meghatározott formában és tartalmi elvárásai szerint – írásban értékeli a hallgató által elsajátított szakmai tudást és kompetenciákat.

Mire irányul a NEXON-nál folyó gyakorlati képzés?

A NEXON gyakorlati terepén folyó képzés tartalma négy komponensből tevődhet össze:

  • elméleti ismeretekből;
  • a hallgatók tapasztalatainak bővítését célzó gyakorlatokból (konkrét „NEXON-os” gyakorlati feladatokból); önálló projekt jellegű munkákból;
  • kompetencia- és készségfejlesztésekből (pl. vezetési készség, kommunikációs gyakorlat, projektvezetés).

 

Ne szalaszd el ezt a kíváló lehetőséget, jelentkezz most