Pastorale komplex, ifjúsági művészeti sorozat folytatása

Már több mint tíz éve vonjuk be partnereinket az év végi ajándékozás örömébe és idén is folytatjuk ezt a hagyományt.  Arra kérjük Önt is, hogy szavazatával segítsen eldönteni, hogy négy társadalmi szervezet között hogyan osszuk el a karácsonyi ajándékozásra szánt 3 millió forintot.

Adja le szavazatát Ön is!

Döntését azzal szeretnénk támogatni, hogy december folyamán sorozatban mutatjuk be a NEXON által hosszú távon támogatott négy alapítványt: az idei céljaikat, amire a támogatást kérik, illetve a tavaly megszavazott összegek megvalósulását.

Bemutatjuk a Szent István Király Zenei Alapítványt

Felmérések szerint a fiatalok 1%-a jár komolyzenei hangversenyre. A komolyzenével való ismerkedés pedig nem csak zenei, hanem emberi, nevelési kérdés is. A Pastorale sorozat célja, a gyermekek és fiatalok művészeti nevelésének elősegítése, a jövő koncertlátogató közönségének kinevelése.

A Szent István Filharmonikusok 2022-ben folytatni kívánja nagysikerű Pastorale családi sorozatát, melyben többek között meghívják a Káli Gábor - Csővári Csilla művészházaspárt, akik a szívüknek kedves zeneművekből mutatnak be válogatást. Továbbá Mozart: Don Giovanni operájának keresztmetszetét láthatják Ionel Pantea rendező koncepciójában.

Solymosi Tari Emőke zenetörténész szerkesztésében megvalósuló előadás-sorozat tartalmas szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak. A program folytatásához kérik szavazatukat.


A Szent István Filharmonikusok a 2021. tavaszi Pastorale programokat a vírushelyzet miatt közönség nélkül, filmfelvételen örökítette meg, melyeket a nyár folyamán sugárzott az M5 csatorna. A tavaly megszavazott és a NEXON által átutalt 960.000 forintot erre a célra fordították.

A sorozatba meghívták Balogh Kálmán cimbalomművészt és népzenész-néptáncos kollégáit, majd a Várjon Dénes-Simon Izabella zongoraművész házaspár játszott csodálatos műveket szólóban, duettben és zenekar kíséretében.

Felcsendült Donizetti Don Pasquale operája, és hallhattunk kórusműveket is különböző korszakokból és a világ minden tájáról a Szent Efrém Férfikar tolmácsolásában.

 

A Szent István Filharmonikusok 2021/2022-es műsorfüzetét itt találja

 

Simon Izabella és Várjon Dénes

                Simon Izabella és Várjon Dénes zongoraművész házaspár (Fotó: Felvégi Andrea)

 

                 Szent Efrém férfikar (Fotócredit ODPictures Orbán Domonkos)