Családias házavató ünnepség keretében mutatta be a csömöri Levendula Otthonán felújításának és belső átalakításának eredményét a Lámpás’92 Alapítvány.

Az idén tavasszal induló munkálatoknak köszönhetően új szobákat, vizesblokkokat, irodát és - ami a lényeg - egy csodálatos konyhát, illetve azzal egy térben lévő étkezőt alakítottak ki Lámpikáknak. Az átalakításokkal két új férőhelyet is létrehoztak, mellyel otthont biztosítanak leendő ellátottjainknak-ez egy fontos feladat a számukra, ugyanis hosszú a várólista.

A Lámpás foglalkoztatási program elsősorban Alapítvány lakóotthonaiban élő jellemzően értelmi fogyatékos fiatal felnőttek munkába állítását és fejlesztését tűzte ki céljául.
A műhelyek létrehozásával családias hangulatú, kisközösségi léptékű, ám valódi termelőmunkát végző munkahelyek létesítését valósították meg. Ezek alapján több mint 15 éve biztosítanak valódi munkahelyeket, ahol a kézműves kismesterek környezettudatos módon re-design termékek készítésével, és számos hagyományőrző mesterséggel foglalkoznak.

A házavató ünnepségre a projekt megvalósulását támogató vállalatok képviselői is hivatalosak voltak, minden közreműködő cégnek köszönetet mondott az alapítvány elnöke, hiszen nélkülük nem ment volna. A NEXON a tavalyi év végi szavazás Lámpás Alapítványra eső összeggel támogatta a felújítás megvalósulását, ez volt a hozzájárulás volt a kiindulási alap, melyhez a NEXON példamutatását követve még számos támogató hozzájárult. Természetesen még sok feladat maradt az otthonban, de bejártuk szinte minden zegét-zugát és kijelenthetjük, hogy kényelmes otthona lett Lámpiknak.
Az avató hivatalos részét követően a projekt zárását egy kis fogadással ünnepeltük meg.